Logo Accell
Nieuws

Het laatste nieuws over Accell Nederland en al zijn merken.

Lees Meer
Nieuws

SPARTA ION® | Google Glass, innovatieve fiets

Sparta is er in geslaagd Google Glass te integreren in de ION® technologie. Hierdoor ontstaan talloze nieuwe mogelijkheden voor beide producten. Ondanks alle eerdere berichten over koppelingen van Google Glass en E-Bikes is ION® het beste product dat ook echt operationeel is; HET WERKT!

ION® en Google Glass
Hoe innovatief kan ons land zijn? Sparta ION® Technology heeft met Google Glass de gadgetsfreaks aan het denken gezet waardoor er een lijst is samengesteld met de 6 meest innovatieve voertuigen die op Nederlandse bodem zijn ontworpen. En in dit illustere rijtje vinden we onder meer……? Juist! De samenwerking tussen Sparta ION® Technology en Google Glass!

Door de ION® technologie te integreren in Google Glass laat Sparta zien hoe een smart device kan communiceren met een elektrische fiets. Door deze ontwikkeling is een display op de fiets overbodig en kan de fiets bedient worden met slechts een kleine oogwenk. Deze prachtige samenwerking is tijdens de afgelopen FietsVak bekroond met de InnovatieAward 2015.

 

Innovatieve uitvindingen
De moderne uitvinding van Sparta ION® Technology en Google Glass staat tussen 5 andere innovatieve uitvindingen. Zo heeft TU in Eindhoven de Stella Solar Challenge ontwikkeld; een gezinsauto op zonne-energie. Ook de TU zal niet stil zitten. Hun streven is om iedereen in de toekomst in een auto te laten rijden die gratis rijdt. Op autogebied is de vliegende auto en de zelfrijdende auto nieuw op de markt. PAL-V is in samenwerking met TU Delft sinds 2008 bezig met het ontwikkelen van de vliegende auto. Binnen 160 meter kan de auto opstijgen en vervolgens in de lucht een snelheid bereiken van maximaal 180 km/u.

 

In de categorie fietsen zijn er nog meer vernieuwingen: Een kruising tussen een ligfiets en een snormobiel. Comfortabel maar hij zal nog niet in het straatbeeld passen van de Nederlandse fietspaden. Een andere variant op de innovatieve fiets is de ELF. Deze Electric, Light & Fun fiets krijgt zijn stroom door middel van zonnepanelen op het dak. Klinkt vernieuwend en leuk maar een minpunt is de geringe actieradius.