Logo Accell
Nieuws

Het laatste nieuws over Accell Nederland en al zijn merken.

Lees Meer
Nieuws

DE Sparta ION® E-Speed, E-bike van 2015!

De Sparta ION® E-Speed is afgelopen Fietsvak uitverkozen tot de Speed E-Bike van het jaar 2015. De verkiezing werd georganiseerd door RAI Vereniging met als doel de fietsindustrie te stimuleren tot productvernieuwing dat leidt tot verhoging van de kwaliteit van de fiets en daarmee het fietsplezier. De Sparta ION® E-Speed sloot naadloos aan op deze eisen.

De Sparta ION® E-Speed is een complete fiets met een krachtige ondersteuning waardoor snelheden bereikt kunnen worden tot wel 40 kilometer per uur. De ION technologie maakt een comfortabele en geruisloze aandrijving mogelijk. De accu is volledig geïntegreerd en op elegante wijze weggewerkt. Een geavanceerde trapkrachtsensor, 9 versnellingen, hydraulische velgremmen en een geveerde voorvork en zadelpen zorgen voor het hoge rijcomfort. Ook is de fiets voorzien van een geïntegreerde koplamp met brede lichtval van hoge kwaliteit.
De jury heeft bij de beoordeling van de Speed e-bike van het Jaar naast ontwerp en innovatie met speciale aandacht gekeken naar de rij-eigenschappen, techniek en de constructie van deze ‘snelle e-bike’. De stabiliteit en de stijfheid van het frame van de ION® E-Speed springt in het oog. De bewezen ION technologie zorgt voor een zeer gelijkmatige ondersteuning en het motorgeluid is minimaal.
De Sparta ION® E-Speed wordt geproduceerd en in de handel gebracht door Sparta in Apeldoorn voor een adviesprijs van € 2.834,-.

Over de verkiezing
Voor de 28ste keer is de verkiezing Fiets van het Jaar georganiseerd door RAI Vereniging met als doel de fietsindustrie te stimuleren tot productvernieuwing dat leidt tot verhoging van de kwaliteit van de fiets en daarmee het fietsplezier. RAI Vereniging wil op deze wijze bijdragen aan een positieve en juiste beeldvorming over de kwaliteit van moderne fietsen in Nederland.

Voor de vierde keer werden in deze verkiezing de e-bikes verbijzonderd door de verkiezing van de E-Bike van het Jaar. En dit jaar is voor het eerst aan de verkiezingen toegevoegd de Speed E-Bike van het Jaar.

Fabrikanten en importeurs van fietsen in Nederland hebben dit jaar dertien fietsen,
achttien e-bikes en tien speed e-bikes uit de nieuwe collectie van het jaar 2015 voor de verkiezingen aangedragen. De fietsen zijn door een merkonafhankelijke vakjury kritisch bekeken, beoordeeld én in de praktijk getest. Uitgangspunt bij de jurering is het gebruiksdoel van de fiets ofwel de mate van geschiktheid van de fiets voor de gebruikersdoelgroep.