Logo Accell
Accell Nederland

Accell Nederland richt zich op de midden- en hogere segmenten van de Nederlandse markt voor fietsen, fietsonderdelen en – accessoires. De onderneming Accell Nederland bestaat uit de merken Batavus, Juncker Bike Parts, Koga, Loekie, Sparta en Van Nicholas. Deze merken staan garant voor het succesvolle bestaan van Accell Nederland, en zorgen gezamenlijk voor een mooi en compleet productaanbod dat volledig aansluit op de vraag van de Nederlandse fietser.

Profiel
De onderneming Accell Group waar Accell Nederland onderdeel van is, heeft marktleidende posities in Nederland, België, Duitsland, Italië, Frankrijk, Finland, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.   De Accell Group telt circa 2.800 medewerkers in achttien landen, met in zes landen eigen ondersteunende faciliteiten voor de assemblage en het lakken van fietsen. In 2014 werden wereldwijd ruim 1,7 miljoen fietsen in meer dan 70 landen (inclusief export) verkocht. In totaal realiseerde de groep een omzet van € 882 miljoen.  Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Heerenveen. De aandelen Accell Group worden verhandeld op de officiële markt van Euronext Amsterdam en zijn opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index (AScX). 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent voor Accell Group open staan voor maatschappelijke ontwikkelingen en deze meenemen in haar producten en activiteiten. Accell Group produceert een duurzaam product dat bijdraagt aan een gezonde levensstijl en vermindering van CO2 uitstoot. Een belangrijk onderdeel van de bedrijfsmissie is haar productie zo vriendelijk mogelijk in te richten voor mens en milieu. Accell Group betrekt haar stakeholders bij het opstellen en uitvoeren van het MVO beleid, is transparant over haar werkwijze en rapporteert op niveau C van de Global Reporting Initiative versie 3.1 GRI richtlijn. 

Postbus 515, 8440 AM
Industrieweg 4, 8444 AR
Heerenveen, Nederland
http://www.accellnederland.nl
+31 (0)513 638 500
plan route