Logo Accell
Accell Group

Accell Group is wereldwijd actief in het midden- en hoge segment van de fietsenmarkt en de markt voor fietsonderdelen en -accessoires. De onderneming heeft een leidende marktpositie in Europa en is één van de grotere spelers in Noord-Amerika voor afzet via de gespecialiseerde fiets- en sportvakhandel. Daarnaast is Accell Group in Europa marktleider in elektrische fietsen. De onderneming beschikt over een portefeuille van sterke nationale merken en internationale top(sport)merken die gezamenlijk zorgen voor en zeer compleet en complementair productaanbod voor alles wat te maken heeft met fietsen. De bekendste merken van Accell Group zijn Batavus (NL), Sparta (NL), Koga (NL), Loekie (NL), Ghost (Dui), Haibike (Dui), Winora (Dui), Raleigh en Diamondback (VK, VS, Canada), Lapierre (Fr), Tunturi (Fin), Atala (IT), Redline (VS), XLC (internationaal).

Profiel
Accell Group telt circa 2.800 medewerkers in achttien landen, met in zes landen eigen ondersteunende faciliteiten voor de assemblage en het lakken van fietsen. In 2014 werden wereldwijd ruim 1,7 miljoen fietsen in meer dan 70 landen (inclusief export) verkocht. In totaal realiseerde de groep een omzet van € 882 miljoen.  Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Heerenveen. De aandelen Accell Group worden verhandeld op de officiële markt van Euronext Amsterdam en zijn opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index (AScX). 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent voor Accell Group open staan voor maatschappelijke ontwikkelingen en deze meenemen in haar producten en activiteiten. Accell Group produceert een duurzaam product dat bijdraagt aan een gezonde levensstijl en vermindering van CO2 uitstoot. Een belangrijk onderdeel van de bedrijfsmissie is haar productie zo vriendelijk mogelijk in te richten voor mens en milieu. Accell Group betrekt haar stakeholders bij het opstellen en uitvoeren van het MVO beleid, is transparant over haar werkwijze en rapporteert op niveau C van de Global Reporting Initiative versie 3.1 GRI richtlijn. 

 

Accell Group kent een platte organisatiestructuur. De omvang van de dochterbedrijven varieert van een kleine 20 tot ruim 400 medewerkers. Dochterbedrijven dragen een hoge mate van operationele verantwoordelijkheid, primair voor de positie van hun merk(en) in hun respectievelijke markten, waarbij samen met de holding de strategie en het daarmee samenhangende MVO-beleid wordt bepaald en vormgegeven. Het beleid wordt primair vanuit de individuele bedrijven opgepakt met ondersteuning vanuit de holding.

Postbus 435, 8440 AK
Industrieweg 4, 8444 AR
Heerenveen, Nederland
http://www.accell-group.com
+31 (0)513 638 703
F +31 (0)513 638 709
plan route